FÆRM

Tilskud til ansættelse af medarbejder

FÆRM fik tilskud til at ansætte nyuddannet biokemiker, der nu er fastansat og en del af teamet.

Idéen til FÆRM opstod nytårsaften - nu har de eget laboratorie og 7 ansatte. Normalt er sådan nogle ideer, der opstår nytårsaften blot idéer, der synes fantastiske i øjeblikket, men aldrig rigtig bliver til mere. Men sådan var det ikke med den idé, der blev skabt nytårsaften 2019/20 af Andrea Donau og Mikkel Dupont. Idéen, der opstod dén nytårsaften, var ideen til FÆRM, som den dag i dag har udviklet et ostelignende produkt, skabt helt uden mælk.


FÆRMS kernesag er, at alle skal have mulighed for at spise god ost – også selvom man ikke spiser mælkeprodukter. Og lige netop denne tanke var specielt interessant for Mikkel, da Andrea dén nytårsaften fremlagde sin idé for ham.

Mikkel er nemlig laktoseintolerant, så ideen om at kunne spise noget, der mindede om ost, uden at skulle bekymre sig om intolerancen, var yderst interessant. Og med en forudgående interesse for startupverden, besluttede de to venner og kollegaer sig for at forsøge at føre ideen ud i virkeligheden.

Det lykkedes, og den dag i dag er FÆRM en etableret virksomhed med CVR-nummer, laboratorie og 7 ansatte.

FÆRM mere end fordoblede antallet af ansatte, da de hyrede fire nye medarbejdere til holdet– en mejeriingeniør, en grafisk designer, en laboratorieassistent, og en biokemiker. Sidstnævnte blev ansat som en del af Fødevarebranchens Kompetenceløft – en tilskudspulje for virksomheder i fødevarebranchen, der skal sikre kompetenceudvikling, vækst og robusthed.

En biokemiker er bare guld værd i alt det her, fordi hun kommer med en masse viden om proteaser og proteinstrukturer, varmebehandling, og hvor enzymerne klipper henne. Og så passer hun bare vanvittigt godt ind i hele vores virksomhedskultur, både socialt og kompetencemæssigt.” siger Andrea om ansættelsen af Matina.


FÆRM deltog i Fødevarebranchens Kompetenceløft i efteråret 2020. Programmet har løbende ansøgningsfrist og du kan læse meget mere om mulighederne her. Denne artikel er skrevet af Food & Bio Cluster Denmark.


Fødevarebranchens Kompetenceløft
er godkendt og finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EUs Strukturfondsfondsmidl

Gennem programmet, fik FÆRM tilskud til ansættelse af Martina, som er nyuddannet biokemiker.  Fotokilde: FÆRM.

Vil du vide mere om tilskud fra Dansk Fødevareakademi?

Kontakt​

Chalott​e Tryk

E-mail: ct@dkfa.dk

​Mobil: 51 83 24 04

​Tilmeld dig til Dansk Fødevareakademis nyhedsbrev

​Vil du gerne i gang med at kompetenceudvikle din virksomh​eds medarbejdere, men ved du ikke helt hvordan du skal gribe det an?​

Dansk Fødevareakademi har lavet en e-bog, der kan hjælpe dig videre.

For at du kan hente vores e-bog, skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig herunder, og når du har tilmeldt, vil du få mulighed for gratis at hente e-bogen: Sådan kommer du i gang med kompetenceløft.

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Dansk Fødevareakademi

​​Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

CVR: 30029380