​25 arbejdspladser reddet hos lokal håndværksbager i Vejle

Godt håndværk er forbundet med top kvalitet. Det er efterhånden alment accepteret blandt forbrugerne, at kvalitet koster. De danske forbrugere er villige til at betale for god kvalitet. Når det nu er tilfældet, hvorfor er det så at mange fagligt dygtige håndværksmestre eks. bagere, slagtere og kokke der knokler alt for mange timer, tjener for få penge, er stressede og i alt for mange tilfælde forlader arbejdsmarkedet nedslidte?

En nøgletalsanalyse fra Probager dokumenterer, at bagermestre gennemsnitligt arbejder omkring dobbelt så meget som en lønmodtager, ikke tjener mere end en bagersvend og lever 15 år kortere end en gennemsnitlig dansk mand.

Der er nu mulighed for at få kr. 50.000,- i tilskud til at få vendt bøtten, og komme styrket gennem Corona-krisen med plus på kontoen.

Det har Palle Thomsen fra Vejle gjort. Palles Bageri ligger i et industriområde. COVID-19 medførte et omsætningstab fra den ene dag til den anden på ca. 25 procent. Heldigvis havde Palle allerede taget hul på de nye ændringer, og han kunne hurtigt tilpasse sin forretning til den nye virkelighed. Med nogle få simple tiltag, har han nu øget sin omsætning, så han ikke endte med omsætningsnedgang, men i stedet har omsat for 100.000,- mere end forventet i april måned.

Jacob Askham-Christensen fra Probager har hjulpet Palle med at skabe sine fine resultater, og de er langt fra færdige endnu. En digitalisering af arbejdsgangene i administrationen vil kunne øge bundlinjen med kr. 100.000. Optimering af arbejdsgange i bageriet vil yderligere kunne øge bundlinjen i bageriet op mod kr. 250.000. Sidst men ikke mindst så vil coaching af butikspersonalet kunne øge bundlinjen med mellem 250.000 og 500.000 årligt.

Ifølge Jacob Askham-Christsensen er der fem ting du kan gøre, hvis du også vil have en bedre bundlinje:

  1. Start med at sammenligne din virksomhed med nøgletal fra branchen: Hvor tilfredse er dine kunder? Hvordan er dine regnskabstal, dit prisniveau, dit produktudvalg og dine administrationsudgifter ift branchen. ProBager har nøgletal for bagerbranchen og er netop ved at indsamle tilsvarende tal for slagterbranchen. Du er velkommen til at kontakte dem, hvis det har din interesse.
  2. Ressourceoptimer din virksomhed: Kan du bestille dine varer billigere på en anden hjemmeside? Betaler du for meget for din revisor? Eller er der andet du kan gøre mere ressourceeffektivt?
  3. Tænk nyt: Er der produkter der kan supplere og understøtte dit eksisterende produktudvalg?
  4. Spil dine medarbejdere gode. En af de mest succesfulde bagerier i nyere tid var bygget på mantraet: ”Hvordan kan vi gøre det lidt bedre i dag, end vi gjorde i går?” En af deres medarbejdere der havde været hos dem i 27 år fortalte i et interview: ”Det var som om der var et kæmpe skilt over døren, hvor der stod ’Hvordan kan vi gør det lidt bedre i dag, end vi gjorde i går’ – men der var jo ikke noget skilt.”
  5. Sørg for at du har den rigtige markedsføring. Gør det vi ved der virker. Jacob fra ProBager underviser blandt andet på Institut for Marketing og Management på Syddansk Universitet, for hele tiden at være forrest på viden om hvad der virker. Størstedelen af håndværksbagerne står selv for deres online markedsføring. De fleste gør alt det vi ved der ikke virker. Det ville svare til at de besluttede sig for ikke at bruge gær i deres brød. Det giver ikke mening. En af de mest succesfulde bagermestre i København konstaterer tørt i et interview: ”Lad eksperterne klare markedsføringen”.

Tilskuddet Palle Thomsen har modtaget, kommer fra Dansk Fødevareakademis uddannelsespulje (Vækstrettet Kompetenceudvikling), der kan søges af virksomheder i Syddanmark om 50.000,- i tilskud til ledertræning og kursusaktiviteter.

Lederskab med coaching og konflikthåndtering
Niveau: Akademifag - Asnæs & Vangstrup - Start d. 4. januar 2021. Med coachende kommunikation og konstruktiv konflikthåndtering vil du på en troværdig måde blive styrket og få det overskud, du har brug for i en meget travl hverdag med mange krav og forandringer. - husk man kan søge vores uddannelsespulje om tilskud til uddannelsen.
Læs mere »
Hygiejnisk design til fødevarebranchen
Force Technology - Start d. 1. september og 10. november 2020. Kurset er for dig, som arbejder med hygiejnisk design i relation til konstruktion, leverance og installation eller på brugersiden med kvalitetssikring, vedligehold og specifikation af krav til leverandører.​ - husk man kan søge vores uddannelsespulje om tilskud til uddannelsen.
Læs mere »
Det strategiske lederskab
Niveau: Akademifag - IBA Erhvervsakademi - Løbende optag dag/aften. En god strategi skaber sammenhold og succes. Uddannelsen er for dig, der vil være en mere sikker og kompetent leder. Du øger dine kompetencer inden for menneskelig udvikling og adfærd og skaber derved de bedste medarbejderbetingelser på såvel gruppeniveau som på det personlige plan.
Læs mere »
Excel regneark - kontor og IT
Niveau: AMU - IBC Innovationsfabrikken - løbende opstart daghold. Som medarbejder eller ledig er behovet for opdatering af kompetencer altid aktuelt. Hos IBC kan du tage på it-kurser, blive bedre til regneark, du kan få en grundlæggende viden om MicroSofts programmer eller noget helt fjerde.
Læs mere »
Kommunikation i praksis
Niveau: Akademifag ▪ Sted: IBA Erhvervsakademi ▪ Løbende optag dag/aften. På denne uddannelse lærer du at kommunikere klart og præcist, så du når dine mål og skaber resultater for både dig selv og din virksomhed. Du bliver rustet til at arbejde med kommunikation på et professionelt plan og lærer at omsætte kommunikationsteorier til handling.
Læs mere »
Den grundlæggende lederuddannelse
Niveau: AMU ▪ Sted: Flere steder med løbende opstart ▪ Du bliver bedre til at kommunikere med forskellige mennesker, lede situationsbestemt og byde ind i ledelsessammenhænge. Du får konkrete værktøjer, der gør at du lærer din lederstil at kende.
Læs mere »
Vinsommelier
Niveau I: København 28. september 2020 - Silkeborg 9. marts 2020 ▪ Niveau II: København 15. september 2020 - Silkeborg 7. september 2020 ▪ - husk man kan søge vores uddannelsespulje om tilskud til uddannelsen.
Læs mere »
Økonomistyring i praksis
Niveau: Akademifag - Asnæs & Vangstrup - Start d. 6. januar 2021. Økonomisk indsigt og økonomisk forståelse er afgørende for din personlige udvikling og positionering i virksomheden. - husk man kan søge vores uddannelsespulje om tilskud til uddannelsen.
Læs mere »
Akademiuddannelse i ledelse
Niveau: Akademiuddannelse ▪ Sted:Smart Academy ▪ løbende opstart - God og kompetent ledelse er vigtigere end nogensinde før uanset om det er i et mindre projektteam eller en stor international virksomhed. Og præcis som en håndværker har du ­brug for en opdateret værktøjskasse til at udføre jobbet tilfredsstillende og lede på en motiverende og effektiv måde.
Læs mere »
Ølsommelier
Sted: Kold College ▪ 18. januar 2021 ▪ Øl er ikke længere bare øl, men der findes et stort udvalg af specialøl, som hver især har deres udtryk og smag. Det kan være en udfordring for personalet, som skal sælge og anbefale øl til kunderne.
Læs mere »
Procesoperatører til industrien
Erhvervsuddannelse til procesoperatører med opstart i uge 40-2019, 46-2019, 02-2020 og 08-2020 hos EUC Lillebælt. En attraktiv uddannelse til fremtidens fødevarebranche. Nu også med mulighed for at fokusere specifikt på bagere.
Læs mere »

Kontaktpersoner:

Palle Thomsen

Palles Bageri, Bagermester

Mail: info@pallesbageri.dk 

Mobil: 26392080

Jacob Askham-Christensen

Probager, Partner PhD

Mail: jac@probager.dk 

Mobil: 42619131

Chalotte Tryk

Dansk Fødevareakademi, Projektleder

Mail: ct@dkfa.dk 

Mobil: 51832404

​​

Dansk Fødevareakademi
​Sdr. Tingvej 10
​6630  Rødding

Kontaktperson:
Projektleder Chalotte Tryk

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt