Om Dansk Fødevareakademi

Dansk Fødevareakademi er brancheakademi for restaurations- og fødevarevirksomheder i Danmark.

Gennem kompetenceløft bidrager vi til at brancherne når deres fulde vækstpotentiale, og vi bringer relevante finansieringsmuligheder i spil, så din virksomhed får det højest mulige kompetenceløft for færrest mulige midler.

Det betyder konkret, at vi kan give sparring på, hvordan din virksomhed kan bruge kompetenceløft af dig og dine medarbejdere til at sikre, at I når i mål med jeres vækstplaner.

Vi er uvildig vejleder omkring efteruddannelse på alle niveauer og faglige områder. Blandt vores finansieringsmuligheder er fx Vækstrettet Kompetenceløft og Fødevarebranchens Kompetenceløft. 

Fire brancheakademier under Vækstrettet Kompetenceudvikling

Opbygningen af Dansk Fødevareakademi er en del af programmet  Vækstrettet Kompetenceudvikling under Erhvervshus Fyn.

Brancheakademier er ligeledes blevet opbygget for robot-, bygge-, og stålbranchen, og Dansk Fødevareakademi har et tæt samarbejde med disse.

Partnerne bag Vækstrettet Kompetenceudvikling er Erhvervshus Fyn, ODENSE Robotics, MARLOG, WE BUILD DENMARK og UdviklingVejen (i tæt samarbejde med Trekantområdet Danmark).

Programmet er støttet af Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Socialfond og løber frem til udgangen af marts 2022. 

Finansiering

Som virksomhed i Syddanmark kan du søge finansiering af kompetenceløft gennem programmet Vækstrettet Kompetenceløft.

I 2021 bliver der også mulighed for at søge finansiering af kompetenceløft for fødevarevirksomheder i resten af Danmark gennem programmet Fødevarebranchens Kompetenceløft. Dette udbydes i tæt samspil med Food & Bio Cluster Denmark. Programmet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Socialfond. ​

Forankret i Vejen

​Dansk Fødevareakademi er forankret i UdviklingVejen. UdviklingVejen har gennem flere år lokalt arbejdet med at styrke erhvervet og ikke mindst opbygge kompetencer og fokuseret virksomhedsservice i fødevareområdet, og er nu spydspids i at styrke fødevareerhvervet.

I Vejen Kommune beskæftiges mere end 4.000 medarbejdere i fødevarebranchen, der dermed er den største branche i kommunen, Derfor har Vejen Kommune også bidraget til finansieringen af Dansk Fødevareakademi. 

Dansk Fødevareakademi
​Sdr. Tingvej 10
​6630  Rødding

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt