Mange kulturer - én fælles arbejdskultur

Det gode arbejdsmiljø, hygiejneforståelse og kommunikation bliver en større og større udfordring for de dele af branchen der har en stor andel af udenlandske medarbejdere ansat. Med denne workshop ønsker Dansk Fødevareakademi og DIMA, at sætte fokus på hvordan vi imødekommer denne udfordring med skræddersyede fælleforløb til branchen.


Tid: Den 19. september 2019 • kl. 08:30-12:30

Hvor: Fuglsang Bryggeriet (Festsalen), Bryggerivej 2, Haderslev

Pris: Deltagelse er gratis, dog er tilmelding nødvendig senest den 13. september 2019 til ct@dkfa.dk


Program

Kl. 8.30-8.50: Morgenmad og velkomst


Kl. 8.50-9.50: Udfordringerne med kultur

Trine Schøler-Eriksen fra TSE Consult sætter fokus på kultur på arbejdspladsen. Få et indblik i de udfordringer der kan være mellem kulturer, forstå hvorfor samt hvad du selv kan gøre for at minimere konflikter.​


Kl. 9.50-10.30: Hvordan kommer man igang?

Sådan arbejder vi med at kompetenceløfte virksomheders medarbejdere. Herunder hvordan finansieres kompetenceløft v/HC Thordsen fra IBC.


Kl. 10.30-11.30: Workshop

Hvordan skal uddannelsesforløb sammensættes for at det er attraktivt for virksomhederne og deres medarbejdere?


Kl. 11.30-12.00: Fremlæggelse af løsningsforslag og næste skridt.


Kl. 12.00-12.30: Opsummering, konklusion og evaluering – tak for i dag.


Workshoppen sætter fokus på:

• specifikke kompetencebehov for opkvalificering i branchen.

• hvilken undervisningsform skal benyttes for at målgruppen/-erne finder fællesforløbet udbytterigt.


Fødevarebranchen er et erhverv med en lav videre- og efteruddannelseskultur i forhold til at være en udnævnt vækstbranche samt Danmarks vigtigste eksporterhverv. På denne workshop inviteres fødevareproduktionsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner, interessenter og aktører til at komme med input til forløb, der skal imødekomme udfordringerne specifikt i fødevarebranchen, med fokus på de udenlandske medarbejdere i produktionen.


Dansk Fødevareakademi er et brancheakademi, der gennem kompetenceløft, har til formål at bidrage til, at den danske fødevarebranche når sit fulde vækstpotentiale. Gennem øget relevans, værdiskabelse og værdikædesamspil tilbydes smidige, skræddersyede fællesforløb i samarbejde med uddannelsesudbydere, virksomheder og branchenetværk. Dansk Fødevareakademi er forankret ved UdviklingVejen, i tæt samarbejde med Trekantområdet Danmark. Akademiet er støttet af Den Europæiske Socialfond og løber i perioden 2018-2021.

Workshoppen faciliteres af Danish International Manufacturing Academy (DIMA). DIMA er et tæt samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner, jobcentre, erhvervsservice og arbejdsmarkedets parter om at skabe Danmarks stærkeste kompetence-klynge, der effektivt leverer de rigtige kompetencer til produktionsvirksomhederne i Trekantområdet. Det giver mulighed for at tiltrække talenter og investeringer og styrke og udbygge Trekantområdets position som Danmarks produktionscentrum – både nationalt og internationalt. 


Dansk Fødevareakademi
​Sdr. Tingvej 10
​6630  Rødding

Kontaktperson:
Projektleder Chalotte Tryk

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt