Om os​

Om Dansk Fødevareakademi

Dansk Fødevareakademi er brancheakademi for restaurations- og fødevarevirksomheder i Danmark.

Gennem kompetenceløft bidrager vi til at brancherne når deres fulde vækstpotentiale, og vi bringer relevante finansieringsmuligheder i spil, så din virksomhed får det højest mulige kompetenceløft for færrest mulige midler.

Det betyder konkret, at vi kan give sparring på, hvordan din virksomhed kan bruge kompetenceløft af dig og dine medarbejdere til at sikre, at I når i mål med jeres vækstplaner.

Vi er uvildige vejledere omkring efteruddannelse på alle niveauer og faglige områder. Blandt vores finansieringsmuligheder er fx Vækstrettet Kompetenceløft og Fødevarebranchens Kompetenceløft.​

Fire brancheakademier under Vækstrettet Kompetenceudvikling

Opbygningen af Dansk Fødevareakademi er en del af programmet Vækstrettet Kompetenceudvikling under Erhvervshus Fyn.  Der er ligeledes blevet opbygget brancheakademier for robot-, bygge-, og stålbranchen, og Dansk Fødevareakademi har et tæt samarbejde med disse.

Partnerne bag Vækstrettet Kompetenceudvikling er Erhvervshus Fyn, ODENSE Robotics, MARLOG, WE BUILD DENMARK og UdviklingVejen (i tæt samarbejde med Trekantområdet Danmark). Programmet er støttet af Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Socialfond og løber frem til udgangen af marts 2022.

​​

Finansiering

Som virksomhed i Syddanmark kan du søge finansiering af kompetenceløft gennem programmet Vækstrettet Kompetenceløft.

I 2021 åbnede der ligeledes en mulighed for at søge finansiering af kompetenceløft for fødevarevirksomheder i resten af Danmark gennem programmet Fødevarebranchens Kompetenceløft. Dette udbydes i tæt samspil med Food & Bio Cluster Denmark. Programmet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Socialfond. ​

Forankret i Vejen

​Dansk Fødevareakademi er forankret i UdviklingVejen.

UdviklingVejen har gennem flere år lokalt arbejdet med at styrke fødevareerhvervet og ikke mindst opbygge kompetencer og fokuseret virksomhedsservice i fødevareområdet, og er nu spydspids i at styrke fødevareerhvervet.

I Vejen kommune beskæftiges mere end 4.000 medarbejdere i fødevarebranchen, der dermed er den største branche i kommunen, Derfor har Vejen Kommune også bidraget til finansieringen af Dansk Fødevareakademi.

​Tilmeld dig til Dansk Fødevareakademis nyhedsbrev

​Vil du gerne i gang med at kompetenceudvikle din virksomh​eds medarbejdere, men ved du ikke helt hvordan du skal gribe det an?​

Dansk Fødevareakademi har lavet en e-bog, der kan hjælpe dig videre.

For at du kan hente vores e-bog, skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig herunder, og når du har tilmeldt, vil du få mulighed for gratis at hente e-bogen: Sådan kommer du i gang med kompetenceløft.

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Dansk Fødevareakademi

​​Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

CVR: 30029380