Om os​

Om Dansk Fødevareakademi

Dansk Fødevareakademi er brancheakademi for restaurations- og fødevarevirksomheder i Danmark.

Gennem kompetenceløft bidrager vi til at brancherne når deres fulde vækstpotentiale, og vi bringer relevante finansieringsmuligheder i spil, så din virksomhed får det højest mulige kompetenceløft for færrest mulige midler.

Det betyder konkret, at vi kan give sparring på, hvordan din virksomhed kan bruge kompetenceløft af dig og dine medarbejdere til at sikre, at I når i mål med jeres vækstplaner.

Vi er uvildige vejledere omkring efteruddannelse på alle niveauer og faglige områder.

Baggrund

Opbygningen af Dansk Fødevareakademi var oprindeligt en del af programmet Vækstrettet Kompetenceudvikling, et projekt finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og den Europæiske Socialfond.  Der havde til formål at arbejde med vækstrettet kompetenceudvikling af den syddanske fødevarebranche gennem tilskud og struktureret samarbejde mellem relevante aktører. Partnerne bag Vækstrettet Kompetenceudvikling var Erhvervshus Fyn, ODENSE Robotics, MARLOG, WE BUILD DENMARK og UdviklingVejen (i tæt samarbejde med Trekantområdet Danmark). 

Da vi oplevede stor interesse for kompetenceudvikling blandt fødevarevirksomhederne i resten af landet, søgte vi sammen med Food & Bio Cluster i 2019 tilskudsmidler til dette samt til ansættelse af medarbejdere.  Som en del af kompetenceudvikling ligger strategiudvikling, og derfor har vi ligeledes være operatør på SMV:Food tilskudsprogrammet under Erhvervhus Syddanmark. 

Alle tre ovenstående projekter stoppede 31. december 2022, og dermed ligeledes tilskudsmulighederne.  Vi tilbyder nu hjælp til øvrige tilskudsprogrammer, fonde og puljer ud fra et mere åbent udbud af finansieringsmuligheder. 

Forankret i Vejen

​Dansk Fødevareakademi er forankret i UdviklingVejen.

UdviklingVejen har gennem flere år lokalt arbejdet med at styrke fødevareerhvervet og ikke mindst opbygge kompetencer og fokuseret virksomhedsservice i fødevareområdet, og er nu spydspids i at styrke fødevareerhvervet.

I Vejen kommune beskæftiges mere end 4.000 medarbejdere i fødevarebranchen, der dermed er den største branche i kommunen, Derfor har Vejen Kommune også bidraget til finansieringen af Dansk Fødevareakademi.

​Tilmeld dig til Dansk Fødevareakademis nyhedsbrev

​Vil du gerne i gang med at kompetenceudvikle din virksomh​eds medarbejdere, men ved du ikke helt hvordan du skal gribe det an?​

Dansk Fødevareakademi har lavet en e-bog, der kan hjælpe dig videre.

For at du kan hente vores e-bog, skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig herunder, og når du har tilmeldt, vil du få mulighed for gratis at hente e-bogen: Sådan kommer du i gang med kompetenceløft.

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Dansk Fødevareakademi

​​Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

CVR: 30029380