Kompetenceløft

Kompetenceafklaring

Kompetenceafklaring af dine medarbejdere betyder, at du  danner dig et overblik over, hvilke kompetencer og -behov de enkelte medarbejdere har, inden du starter processen med at kompetenceløfte.


Når du skal kompetenceafklare dine medarbejdere,  er der behov for at tage de lange briller på, og vurdere hvilke behov I får i fremtiden.​

​​

1: Definér de kompetencer dine medarbejdere har

Når du  skal definéret de kompetencer dine medarbejdere har, skal du først danne dig et overblik over hvilke kompetencer din virksomhed mangler. Du skal vide hvilket fundament din virksomhed står på. Ofte udfører medarbejderen forskellige opgaver og besidder mange kompetencer, som kun den enkelte medarbejder har overblik over.

​​

2: Definér de kompetencer dine medarbejdere mangler

Du skal i denne proces svare på hvilke strategiske udfordringer din virksomhed står foran, som du tror kan løses med kompetenceløft?

  • Hvilke driftsmæssige kompetencer er der behov for, for fortsat at kunne løse de nuværende opgaver?
  • Hvilke kompetencer bør medarbejderne besidde for at kunne bevare værdien på arbejdspladsen og arbejdsmarkedet generelt?
  • Er der behov for at styrke de grundlæggende almene kompetencer såsom dansk, matematik, it og sprog?
  • Har vi en specifik medarbejdergruppe, vi med fordel samlet kan kompetenceløfte?
  • Hvilke nye krav kommer der fra udstyrsleverandører?
  • Har vi det tværfaglige samarbejde mellem udvikling, leverandører og administration på plads?

Enten inden eller efter kompetenceafklaringen, skal dette sammenholdes med de krav og ønsker, I har fra ledelsen. Så I til sidst sidder med et samlet overblik over, hvilke kompetencer de enkelte medarbejdere skal tilegne sig og hvorfor.

3: ​Kontakt uddannelsesinstitution for kompetenceafklaring

Mange uddannelsesinstitutioner tilbyder at kompetenceafklare jeres medarbejdere GRATIS. Hvis du kontakter en uddannelsesinstitution bør det være en, der tilbyder kurser inden for det fagområde og uddannelsesniveau I ønsker at kompetenceløfte medarbejderne på.

Se en liste over hvilke uddannelsesinstitutioner der kan hjælpe dig her.

​​

4: Er du i tvivl?

Er du i tvivl om hvordan du skal gribe det an, kan du kontakte Dansk Fødevareakademi for at komme videre her

Vær altid opmærksom på

​"Der kan være medarbejdere ,der går og ”putter” sig, når man laver frivillig kompetenceafklaring. Måske er de ordblinde, har haft dårlige erfaringer i skolen, og har derfor ikke lyst til at komme på kursus".

"Det er ledelsens beslutning at kompetenceløfte medarbejderne, og derfor bør alle medarbejdere også kompetenceafklares",  Lis Korsbjerg, Danish Crown.

​Tilmeld dig til Dansk Fødevareakademis nyhedsbrev

​Vil du gerne i gang med at kompetenceudvikle din virksomh​eds medarbejdere, men ved du ikke helt hvordan du skal gribe det an?​

Dansk Fødevareakademi har lavet en e-bog, der kan hjælpe dig videre.

For at du kan hente vores e-bog, skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig herunder, og når du har tilmeldt, vil du få mulighed for gratis at hente e-bogen: Sådan kommer du i gang med kompetenceløft.

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Dansk Fødevareakademi

​​Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

CVR: 30029380