Netværk for mikrobryggere​

Netværk for mikrobryggere

Den Skandinaviske Bryggerhøjskole tilbyder kompetenceforløb for mindre danske professionelle mikrobryggerier med fokus på at løfte deltagernes kompetencer gennem undervisning, netværk og vidensdeling. Første netværksarrangement blev afholdt 8. februar 2022 hos Anarkist - FOOD & BEER LAB i Odense.

​De 40 deltagere ved det første netværksarrangement startede med at høre Philip Hulgaard, ejer af Bryggeriet Åbens indgangsvinkel til ølbrygning, til innovation, procesoptimering og til hvordan man kan få flere øl ud af sin produktion uden at købe flere tanke. Herudover fortalte Philip om det at drive sine egne barer, og de planer og overvejelser der ligger med det nye projekt i København.

Brygmester/produktudvikler Daniel Carlfeld Bjørk Royal Unibrew gav et oplæg omkring samarbejdet mellem store og små bryggerier i Danmark.  

Chalotte Tryk fra Dansk Fødevareakademi samt Kim L. Johansen og Morten Ibsen fra Scandinavian School of Brewing fortsatte med at fortælle deltagerne om muligheden for at søge om tilskud. Efter frokosten, fortalte de om baggrunden for at tage initiativ til et netværk for mikrobryggere i Danmark. De deltagende ved arrangementet hørte hvordan de kan blive en del af netværket, få indflydelse på aktiviteterne og søge tilskud til at være en del af netværket og andre kompetenceløftsaktiviteter. 

​​

Director of Innovation hos Whitelabs Troels Prahl fortsatte med sin fortælling om sin rejse de sidste 20 år, hvor han har oplevet craft beer bølgen skylle ind over forskellige markeder. Fællesnævneren i dette eventyr har været gær og fermentering og Troels gav eksempler på, hvordan bryggerier skiller sig ud fra mængden gennem fermenteringsteknikker og valg af gær.. 

Netværksmødet var arrangeret af Dansk Fødevareakademi og Food & Bio Cluster Denmark, som en del af Projektet Fødevarebranchens Kompetenceløft.

Fremtidige netværksmøder

Formen for fremtidige netværksarrangementer vil være ensartet hver gang, og minde om ovenstående. Stedet og emnet vil skifte mellem mikrobryggere rundt om i landet, hvor der altid vil være ca. ½ dags kursusindhold og ½ dags netværk, videndeling og rundvisning.

Emnerne for netværksarrangementerne vil være etiketter, egenkontrol, energimærkning, gær, rengøring/hygiejne, produktudvikling, beregninger, smagstests, tappeteknik, kundeforståelse, markedsføring o.a. det kan faktisk også suppleres af individuelle forløb.

netværksarrangementerne henvender sig til ejere og medarbejdere af professionelle nano- og mikrobryggerier, møderne afholdes som udgangspunkt på dansk.

Der afholdes fremtidige netværksarrangementer i marts, april, maj, juni, juli, august, september og oktober 2022 (dato, emner og sted lægges fast snarest).

Dansk Fødevareakademi er et brancheakademi der ønsker at fremme kompetenceløft i den danske fødevarebranche, herunder bryggerierne. Samtidig har vi mulighed for at hjælpe med at søge tilskud gennem Fødevarebranchens Kompetenceløft til kursusaktiviteterne. Vi er gratis og uvildige, og ønsker blot at være med til at kompetenceløfte branchen.

Vi forestiller os at det koster ca. 8-10.000,- at være med i netværket. Vi kan vejlede jer i at søge om at få 60 % af den udgift refunderet, således det koster kr. 3-6.000,- såfremt I er i målgruppen for at modtage tilskuddet. Mere herom når vi mødes den 8. februar 2022. 

Ønsker du at søge tilskud til netværket. Hent mappen med ansøgningen HER, der downloades til din computer som en zip-fil. Udfyld det du kan og kontakt Chalotte Tryk eller Lars Gadgaard, for at komme videre.

Læs mere

Du kan læse mere og tilmelde dig det kommende kompetenceforløb/-netværk for professionelle mikrobryggere i Danmark her.

Philip Hulgaard, ejer af Bryggeriet Åben, Daniel Bjørk fra Royal Unibrew og Troels Prahl fra Whitelabs holdt indlæg på dagen. ​

Kontaktperson Dansk Fødevareakademi

Chalotte Tryk

Mail: ct@dkfa.dk

Mobil: 51 83 24 04

www.danskfødevareakademi.dk

​Tilmeld dig til Dansk Fødevareakademis nyhedsbrev

​Vil du gerne i gang med at kompetenceudvikle din virksomh​eds medarbejdere, men ved du ikke helt hvordan du skal gribe det an?​

Dansk Fødevareakademi har lavet en e-bog, der kan hjælpe dig videre.

For at du kan hente vores e-bog, skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig herunder, og når du har tilmeldt, vil du få mulighed for gratis at hente e-bogen: Sådan kommer du i gang med kompetenceløft.

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Dansk Fødevareakademi

​​Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

CVR: 30029380