Kompetenceløft

Aftalt- og selvvalgt uddannelse

Aftalt- og selvvalgt uddannelse handler begge om at kompetenceløfte medarbejdere i en virksomhed. Dog er der ret stor forskel på om I som en virksomhed vælger at gøre brug af aftalt uddannelse eller om I som en virksomhed vælger at gøre brug af selvvalgt uddannelse. Derfor vil vi forklare de to typer og forklare hvad forskellen er på dem.

Aftalt uddannelse

Aftalt uddannelse handler om, at medarbejderen og virksomheden samarbejder om at planlægge efteruddannelse, så det både kan styrke virksomheden, men også sådan at medarbejderen får et kompetenceløft. Altså, aftalt uddannelse er en aftale mellem virksomheden og medarbejderen. Medarbejderen har mulighed for at komme på et bredt udvalg af uddannelser, dog afhænger det meget af hvilken overenskomst virksomheden er dækket under.

Selvvalgt uddannelse

Selvvalgt uddannelse handler om, at det er medarbejderen selv, som vælger at tage på uddannelse eller kursus. Reglerne for selvvalgt uddannelse er fastlagt i den overenskomst, medarbejderen er omfattet af. De er forskellige fra overenskomst til overenskomst. Medarbejderen har ofte mulighed for at søge tilskud gennem kompetencefonden.

Der kan være nogle konsekvenser ved at vælge selvvalgt uddannelse, dog er det igen meget forskelligt alt efter hvilken overenskomst virksomheden er omfattet af. Oftest vil det være, at medarbejderen ikke vil kunne gøre brug af selvvalgt uddannelse, hvis de er ved at uddanne sig under aftalt uddannelse.

Kontakt Dansk Fødevareakdemi

Vi kan hjælpe dig videre i processen med at kompetenceløfte dine medarbejdere her.

​Tilmeld dig til Dansk Fødevareakademis nyhedsbrev

​Vil du gerne i gang med at kompetenceudvikle din virksomh​eds medarbejdere, men ved du ikke helt hvordan du skal gribe det an?​

Dansk Fødevareakademi har lavet en e-bog, der kan hjælpe dig videre.

For at du kan hente vores e-bog, skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig herunder, og når du har tilmeldt, vil du få mulighed for gratis at hente e-bogen: Sådan kommer du i gang med kompetenceløft.

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Dansk Fødevareakademi

​​Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

CVR: 30029380