Hvornår kan man få løntilskud til efteruddannelse?

Har du planer om at sende dine medarbejdere på efteruddannelse? Så har du mulighed for at få løntilskud under uddannelsen. Der findes flere forskellige muligheder for at få løntilskud alt efter hvilken slags efteruddannelse du vil sende dine medarbejdere på. De forskellige løntilskudsmuligheder vil vi beskrive herunder:

VEU:

Hvis dine medarbejdere skal deltage i en erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, så kan du få VEU-godtgørelse. Det kan blandt andet være hvis de skal deltage på et AMU-kursus. Derudover har dine medarbejdere også mulighed for at få tilskud til transportudgifterne til og fra uddannelsesstedet. Der er nogle betingelser, som skal være opfyldt for at få VEU-godtgørelse. Du kan læse mere om betingelserne her.

SVU:

SVU, også kaldet Statens voksenuddannelsesstøtte, giver medarbejdere mulighed for at uddanne sig på et folkeskole-, gymnasialt- eller videregående niveau. Der er en række betingelser, som skal være opfyldt for at få SVU og det kan variere alt efter niveauet på uddannelsen. Du kan læse mere om betingelserne her.

Kompetencefonde:

En kompetencefond er en række midler, som skal bruges til at løfte på kompetencerne blandt de medarbejdere, som er omfattet af en overenskomst. Midlerne fra kompetencefondene giver medarbejdere/dig mulighed for, at søge om tilskud til kursus og uddannelse. Der findes omkring 75 kompetencefonde, som hver fungerer forskelligt, men de giver alle sammen muligheden for at søge om støtte til kursus og uddannelse. På den måde får du mulighed for at udvikle dig på dine kompetencer.

Løntilskud hvis man har en videregående uddannelse:

Hvis din medarbejder allerede har en videregående uddannelse, kan det være sværere at få løntilskud og ofte er der ikke finansiering at hente til kompetenceløft. Der er nogle få undtagelser, men det kommer an på hvilken videregående uddannelse din medarbejder allerede har, om den er forældet eller om din medarbejder har brugt den de sidste par år. Samtidig afhænger det af, hvilket løntilskud der skal søges om. Du kan læse mere om betingelserne for VEU her og om betingelserne for SVU her.

Dansk Fødevareakademi
​Sdr. Tingvej 10
​6630  Rødding

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt