Finansiering

Finansiering

Dansk Fødevareakademi holder et overblik over finansieringsmuligheder til bl.a. kompetenceløft, primært hos små og mellemstore virksomheder (SMV) i Danmark.

​​

Hvis du er interesseret i at søge finansiering til udviklingsprojekter, kompetenceløft og andre vækstskabende aktiviteter, er du velkommen til at kontakte os for en gratis, uvildig dialog. Vi forholder os objektivt til mulighederne for finansiering blandt Virksomhedsprogrammet, fonde og puljer og giver dig indblik i hvor du kan få hjælp, og hvor vi eventuelt kan hjælpe.

Små og mellemstore virksomheder (SMV)

Kriterierne for at være en SMV er, at virksomheden har under 250 ansatte, en årlig omsætning under kr. 375 mio. samt en balance under kr. 320 mio. Undtaget er primær erhverv (landbrug) og fiskeopdræt. Hvis du er i tvivl, kan du læse mere her, spørge din revisor - eller kontakt os for en dialog.

Kompetencefonde

Vi kan ikke vejlede om kompetencefonde, her bør du kontakte fonden direkte​, da reglerne er aftaleafhængige. Hvorvidt I har adgang til kompetencefondsmidler, vil afhænge af om I har overenskomst. 

Søg tilskud inden du tilmelder dig

​I Dansk Fødevareakademi er vi optaget af, at vores partnervirksomheder og deres medarbejdere har kompetencerne til at kunne indfri deres fulde potentiale. Tid og penge til kompetenceløft er en motivationsfaktor, og derfor tilbyder vi sparring på hvordan kompetenceløft kan finansieres.

​​

Efteruddannelsessystem og kompetencefonde

Vi er i Danmark meget privilegeret af at alle har ret til at få en uddannelse, uden at vi skal betale for det. Langt hen ad vejen er dette også gældende for det kompetenceløft vi tager som voksne, efter at vi er kommet i arbejde.

Det danske efteruddannelsessystem tilbyder finansiering til kompetenceløft, hvis medarbejderen er berettiget til dette. En god rettesnor er, at har medarbejderen i forvejen en uddannelse over akademiniveau, er der højst sandsynligt ikke finansiering at hente til kompetenceløft i det ordinære uddannelsessystem. Det betyder at der er mange gode muligheder for alle de medarbejdere i virksomheden, som du ønsker at løfte op til akademiniveau.

​​For at finde ud af  du er berettiget til kompetencefondsmidler, spiller det ind om virksomheden er medlem af en arbejdsgiverforening og om medarbejderne dermed er omfattet af en overenskomst, hvor der er kompetencefondsmidler. 

Kontakt din arbejdsgiverforening eller fagforening for at undersøge om der er kompetencefondsmidler at hente. Det kan være en fordel at der laves aftalt uddannelse, og at man ikke forud for dette har benyttet sig af selvvalgt uddannelse. Undersøg det med din arbejdsgiverforening/fagforbund INDEN du sætter noget i gang​.​

​Vil du vide mere?

Hvad der kan søges tilskud til afhænger af mange forskellige faktorer.  

Dansk Fødevareakademi sidder klar til at hjælpe dig med at finde den tilskudsmulighed, der er den helt rigtige for dig og din virksomhed.

Kontakt

Dansk Fødevareakademi og lad os i fællesskab tage hul på dialogen om kompetenceløft i din virksomhed.

Chalott​e Tryk

E-mail: ct@dkfa.dk

​Mobil: 51 83 24 04

​Tilmeld dig til Dansk Fødevareakademis nyhedsbrev

​Vil du gerne i gang med at kompetenceudvikle din virksomh​eds medarbejdere, men ved du ikke helt hvordan du skal gribe det an?​

Dansk Fødevareakademi har lavet en e-bog, der kan hjælpe dig videre.

For at du kan hente vores e-bog, skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig herunder, og når du har tilmeldt, vil du få mulighed for gratis at hente e-bogen: Sådan kommer du i gang med kompetenceløft.

Ønsker du at blive kontaktet?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Dansk Fødevareakademi

​​Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

CVR: 30029380